Tradueix

dijous, 6 de març del 2014

BENVINGUDA, DECLARACIÓ DE PRINCIPIS I AGRAÏMENTS




Hui 6 de Març de 2014, s'inaugura aquest bloc dedicat a les Falles. La voluntat del mateix és expressar opinions, però també informar sobre aspectes relacionats amb el "monument" així com altres aspectes de la festa. Especialment els culturals: llibres, llibrets, teatre en valencià, sainets, setmanes culturals, etc... Però tampoc deixarem de banda esdeveniments de tipus esportiu, més encara si parlem d'esports tan nostrats com la Pilota Valenciana.
No cal dir que la llengua del bloc serà el valencià, que com tot el món sap ha estat més fidel a les nostres comarques i afortunadament encara es ben viu als nostres carrers, tot i que en algunes poblacions importants com Alzira o Xàtiva s'haja produït una certa substitució lingüística. Anem a escriure amb la normativa de l'AVL tal i com estableix el nostre estatut. Òrgan encarregat de vetllar per la nostra llengua i que goja del respecte generalitzat de la majoria de la població.
Amb aquest projecte, es pretén ampliar horitzons i cobrir un buit, amb una visió de les falles des de les comarques. Amb un seguiment més acurat per a la Ribera Alta, Baixa i la Costera, un territori amb una trajectòria fallera molt antiga –a Xàtiva l`any que ve farà 150 anys que planten falles, a Alzira fan enguany el 125 i a Sueca ja duen fent-ho des de fa 138 anys.  En total podem afirmar sense por a equivocar-nos que estem davant un territori que supera àmpliament les 175 falles, i al voltant de 40 poblacions,  un fenomen suficientment important com per a ser tingut en compte.  
I vull fer-ho sense renunciar als lligams amb la Ciutat de València, bressol i nucli primordial de l'univers faller i des d`on han sorgit els primers mitjans digitals informadors a les Xarxes socials, que indubtablement han influït en un servidor, com el degà Candreu, de Distrito Fallas o Malalt de Falles el primer Bloc de Falles ara fa un poc més de vuit anys. No podem oblidar a Cendra Digital, autèntic “mass media” faller. Sense oblidar altres portals mes recents com Planet Fallas, Ninot Digital, Ni Fu ni Fallas, etc, etc, (demane disculpes anticipades per si em deixe a algú)....darrerament ha aparegut Un nou parot que ens ha donat una nova visió del món de les falles des de la seua vessant més artística. La xarxa teixida a la ciutat de València es impressionant, el buit a les comarques també, i es per això que naix Corredor de Falles una mena de cosí rural  xicotet del seus cosins del Cap i Casal.
Una marca pròpia serà l` esperit de cooperació amb col·laboradors locals o comarcals, que ja ha cobrat els seus primers fruits amb l`acord amb La Veu d`Algemesí, per a difondre les falles d`eixa localitat de la Ribera Alta i que esperem no serà la última.
I desitjant que la família augmente al llarg i ample del País Valencià i més enllà, m’ acomiade en aquest, el  meu primer post de benvinguda. Benvinguts a Corredor de Falles!



Agraïments


Com resa la dita Es de ben parit, ser agraït i es per això que vull donar les gràcies públicament a diverses persones sense les quals aquest Bloc no haguera vist mai la llum, en primer lloc a Aitor Vila , company de magisteri de l`Alcúdia de Crespins, que ha dibuixat el logo- de vegades pense que s`ha equivocat de carrera-. A un bon amic d`Albalat de la Ribera,  que ha estudiat disseny industrial -que vol romandre en l`anonimat- per fer el muntatge final del logo. Com no a Borja Lorente, artista novell d`Alzira, que t`encomana la seua il·lusió i et fa sentir de nou un jove de vint anys,  que ens aconsellà en el disseny final, a Xavi Serra, administrador de Malalt de Falles, que tants detalls tècnics em porta aconsellant des de fa anys, inspirador d'aquest bloc i al meu amic de tota la vida Francesc Oltra Ferrer d'Algadins Informàtica, que ha col·laborat en el disseny del Bloc i que m'ha tret de tants maldecaps informàtics en aquesta vida que ja ni me'n recorde. A tots ells moltes gràcies , sense vosaltres açò no seria possible.

4 comentaris:

  1. Enhorabona pel bloc. Estàs fet una màquina. A córrer per ahí!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep! esperem aguantar bé, sobretot del 15 al 19,
      el repte es gran però també ho es la il·lusió.

      Elimina
  2. Enhorabona i endavant. Té molt bona pinta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Toni, vinguent d`una persona com tu m`afalaga moltíssim, per supost qualsevol cosa que volgueres enviar-me de Gandia i la Safor serà benvinguda, sou la capital cultural de les Falles. Gràcies.

      Elimina